Киевская Армянская Община 2009-2012

Ювілей композитора Олександра Спендіарова відзначили в рідній Каховці


В цьому році музична громадськість Україні та Вірменії відзначає 140-у річницю з дня народження композитора, виконавця і диригента Олександра Спендіарова.


Не залишився осторонь від ювілею свого великого земляка, легендарне українське місто Каховка, де в 1871 році народився вірменський композитор і де провів своє дитинство. Каховський історичний музей, в особі директора Світлани Сидьолкіной, виступив ініціатором проведення музично-просвітницького вечора, присвяченого 140-річному ювілею композитора.

У залах музею, де зберігаються особисті речі композитора, в присутності численної аудиторії прозвучала музика Олександра Спендіарова у виконанні професійних музикантів та вихованців музичної школи.



На вечорі були присутні представники вірменської діаспори на чолі з головою Херсонської міської вірменської громади «Урарту» Аркадієм Гамбаряном, який палко подякував організаторам та присутнім гостям за величезну увагу, надану вірменському композитору та його творчості.

Нагадаємо, що в містах України, з якими пов'язане ім'я композитора Олександра Спендіарова, протягом листопада-грудня 2011 року пройдуть ювілейні культурні заходи підготовлені Міністерством культури України та Спілкою вірмен України.
©Самвел Азізян

На світлинах: Перша афіша опери «Алмаст»; музичні інструменти композитора А. Спендіарова; Голова Херсонського міського вірменського товариства «Урарту» Аркадій Гамбарян дякує організаторам за чудовий музичний вечір; дівчина у вірменському національному костюмі виконує твори Спендіарова

фотографії Аркадія Гамбаряна

 
Ближайшие мероприятия общины: