Киевская Армянская Община 2009-2012

До 105-ї роковини Геноциду вірменського народу.
24.04.2020 03:49

Այսօր հայերը նշում են Օսմանյան կայսրությունում Հայոց ցեղասպանության 105-րդ տարելիցը: Today, Armenians celebrate the 105th anniversary of the Armenian Genocide in the Ottoman Empire. Сегодня армяне отмечают 105-ю годовщину Геноцида армянского народа в Османской империи.


Сьогодні вірмени по всьому світу відзначають сумну дату своєї історії — Геноцид вірменського народу в Османській імперії. У 1915 році, скориставшись військовим часом керівництво Туреччини ініціювало і організувало депортацію і масові вбивства мирного вірменського населення, що проживало на своїх споконвічних землях у Західній Вірменії.

По всьому світу вірмени створили Комітети допомоги вірменським біженцям. Не залишилися осторонь і вірмени України. Комітети та представництва були створені в Одесі, Києві, Харкові та інших містах.

Відомо, що на початку 20-х років ХХ ст. при громадській організації "Київська вірменська трудова колонія" був створений подібний комітет, який до 1928 року надавав адресну допомогу сиротам і бідним сім'ям, які жили у Вірменії та за кордоном.

Щоб краще зрозуміти трагізм подій, які відбувалися в ті криваві часи, пропонуємо вашій увазі кілька сторінок з ілюстрованого журналу «Вірмени і війна», що видавався в Одесі в 1916-1917 роках, під час Першої Світової Війни.






https://samvelazizian.livejournal.com/126244.html
https://www.facebook.com/Virmeny

 
Ближайшие мероприятия общины: