Киевская Армянская Община 2009-2012

Міністерство освіти і науки України привітало з ювілеєм гурток з вивчення вірменської мови.
21.12.2019 22:38

Шевченкове «і чужому навчайтесь, і свого не цурайтесь» — найкраще характеризує цих дітей. Після 5-денного навчання у загальноосвітній українській школі, вони приїжджають навчатися ще й у суботу — тепер вже в школу вірменську — вивчати мову та культуру.

Представники громадських організацій та відомі громадські діячі України взяли участь у відкритому уроці, а також завітали на святковий концерт, присвячений 5-річчю гуртка «Місток дружби» при Дитячий бібліотеці №8 РБС Печерського р-ну, міста Києва, який є найбільшим закладом позашкільної освіти в Києві, де вивчається вірменська мова.

Перший Надзвичайний Посол України у Вірменії Олександр Божко привітав учнів та колектив бібліотеки з ювілеєм. Він закликав школярів успішно навчатися, щоб отримати добрі знання з вірменської мови.

Голова громадської організації «Центр вірменської культури «Наірі» Віолетта Хачатурова зачитала привітання від Міністерства освіти і науки України.

Всі діти отримали святкові подарунки від міжнародної організації «Всесвітня вірменська діаспора» — президент Андранік Оганісян і Центру німецької культури Widerstrahl — керівник Людмила Коваленко-Шнайдер.

Нагадаємо, що в столиці України немає вірменських початкових класів в загальноосвітніх школах. На сьогоднішній день є кілька факультативних гуртків з вивчення вірменської мови в системі Міністерства освіти і один в системі Міністерства культури України. Гурток факультативного вивчення вірменської мови «Місток Дружби» — педагог Рузанна Мартиросян, був створений в 2014 році при Дитячій бібліотеці №8 РБС Печерського району, — завідуюча Наталія Цицарева, гурток працює по суботах в дві зміни, його відвідує 21 учень, навчання безкоштовне.

джерело: www.kievao.com.ua

президент Андранік Оганісян

 
Ближайшие мероприятия общины: