Киевская Армянская Община 2009-2012

До Дня захисника України відбувся Чемпіонат України з «Козацького двобою».
17.10.2019 10:04


Напередодні Дня захисника України відбувся Чемпіонат України з «Козацького двобою» серед дорослих, юніорів, юнаків та дітей. У змаганнях взяли участь понад 750 спортсменів з 19 областей України — передає інформаційний портал Укрнет посилаючись на інтернет-видання NEWFORMAT.INFO.

 

Організували та провели змагання Мінмолодьспорт разом з керівництвом Української спортивної федерації «Козацький Двобій» та Всесвітньої вірменської діаспори. Чемпіонат проводився 12 − 14 жовтня в спортивному комплексі Інституту фізичного виховання та спорту Національного педагогічного університету ім. М. П. Драгоманова у місті Києві.

За словами заслуженого тренера України, президента спортивної федерації «Козацький двобій» Володимира Радіонова, цей вид спорту є офіційним видом спорту в Україні, який внесено до єдиної спортивної класифікації: «Козацький двобій» розвивається в нашій країні з 2001 року, але з 2012 року саме завдяки українській федерації було ініційоване створення всесвітньої федерації «Козацького двобою». Ці змагання є головними в цьому році для українських спортсменів, саме тут вони проходять відбір і потрапляють в офіційну збірну України, яка представлятиме нашу країну на найближчих міжнародних змаганнях — це кубок Європи з «Козацького двобою» в Польщі, який відбуватиметься вже вдруге у місті Плоцьк, а також Чемпіонат Світу, який заплановано на 10-12 грудня у місті Харкові».

Володимир Радіонов зауважив, що на нинішньому Чемпіонаті присутні спортсмени з 19 областей України, їх кількість цього року склала 750 спортсменів, але з кожним роком їхня кількість збільшується, і не тільки в Україні: «Цей вид спорту завдяки всесвітній федерації стає дедалі популярнішим у світі — вже 25 країн долучилися до цього спорту. Хотілося б підкреслити, що однією з перших країн, що долучилася до «Козацького двобою» та стала співзасновником Всесвітньої федерації стала Вірменія. Сьогодні ми вітаємо президента Всесвітньої вірменської діаспори Андраніка Оганісяна, який присутній на змаганнях. Вже відбулися перемовини щодо нашої співпраці, буде надана допомога у проведенні Кубка Європи та Чемпіонату Світу. Ми докладемо зусиль, аби наші країни зустрілися на найвищому спортивну рівні під час проведення змагань».

Президент спортивної федерації «Козацький двобій» також розповів, як відбуваються тренування спортсменів напередодні змагань: «Козацький двобій» — це ціла система підготовки, яка заснована на стародавніх козацьких традиціях, наприклад, на оцінці одиночних технічних дій, потім переходить до комбінаційних дій. З кожним етапом додаються технічні дії — техніка боротьби, техніка боротьби в партері, застосування лоу-кіків, у підсумку ми отримуємо в октагоні повноцінний вид змішаних єдиноборств, але з нашою українською родзинкою».

Володимир Радіонов розповів, чим «Козацький двобій» відрізняться від інших єдиноборств: «Якщо, наприклад, візьмемо школу самбо, де акцент робиться на техніці боротьби, а ці два єдиноборства дуже схожі візуально, або ж, візьмемо панкратіон, то у нашому виді спорту надається перевага високим ударам ногами, адже всі знають український національний танець — гопак. Тож, бойовий гопак як раз був розминкою перед боєм а також для підняття бойового духу. Козаки перемагали саме завдяки високим ударам ногами та високим стрибкам, коли виходили на поле бою. У нашому виді перевага віддається саме таким ударам, все це прослідковується для оцінювання балів (розділ «Забава»), а робота в партері оцінюється в окремому розділі «Борня». Але надвидовищний розділ — «Герць». Його можна порівняти з двобоями MMA. Саме у цьому розділі оцінюється саме ударна техніка. На шляху до двобоїв у цьому розділі спортсмен з проходить всю систему підготовки і вже змагається в октагоні, будучи підготовленим. Це є насправді видовищним видом спорту, але однією з умов поєдинків є при мінімумі травматизму показати максимум технічних дій».

Також, спортивні змагання підтримав Союз підприємців поляків України.

 

Володимир Радіонов додав, що «Козацький двобій» розвивається в 20 регіонах України, програми інтегровано як в загально-освітніх школах, так і закладах позашкільного виховання, адже підписано договір з Мінмолодьспортом, «двобій» вже офіційно входить в систему ДЮСШ, відкриваються спортивні секції по всій Україні.

«У нас велике майбутнє. Спорт розвивається, тому задача нашої федерації — створення сучасного спорту», — вважає президент спортивної федерації «Козацький двобій».

У свою чергу президент Всесвітньої вірменської діаспори Андранік Оганісян зробив висновок, що змагання пройшли на належному рівні. За його словами, такі змагання потрібні для молоді, а вид спорту — дуже перспективний: «Вітаю наш український народ з таким прекрасним спортивним святом».

Нагадаємо, цей вид спорту є українським національним видом єдиноборства, який поєднує ударні техніки руками й ногами з технічними прийомами боротьби (захоплення, кидки, підніжки, підсічки, больові прийоми). Український національний вид змішаних бойових мистецтв представлений трьома розділами: «Забава» — поєдинок з дозованим контактом, оцінка дії ведеться після кожної вдалої атаки; «Борня» — поєдинок з легким контактом, оцінюються удари тільки з легким контактом, а використання елементів підвищеної складності підвищують оцінку технічних дій; «Герць» — поєдинок з повним контактом, оцінюються удари тільки в повний контакт, але дозволені удари руками і ногами, коли обидва партнери перебувають в партері, не приносять оцінки.

джерело: http://newformat.info/sport/do-dnya-zahisnika-ukraini-vidbuvsya-chempionat-ukraini-z-kozackogo-dvoboju/

в матеріалі використані деякі фотографії надані Всесвітньою спортивною федерацією «Козацький Двобій»

 
Ближайшие мероприятия общины: