Киевская Армянская Община 2009-2012

Круглий стіл з нагоди 100 річчя Соборності України

24 січня 2019 р.  відбулися дві важливі події: Круглий стіл з нагоди святкування 100-річчя Соборності України і Розширене засідання Президії Ради національних спільнот України в Інституті політичних і етнонаціональних досліджень ім. І. Ф. Кураса НАН України.

Відкриваючи захід, Голова РНСУ Ашот Аванесян наголосив, що у понятті Соборність України втілена ідея єдності української нації, яку послідовно і наполегливо відстоює Рада національних спільнот України. Ще з часів створення Української Центральної Ради представники етносів виступали активними будівничими незалежної держави УНР. Ця традиція існує і тепер.

Ашот Аванесян подякував за співпрацю господареві Інституту – його директору, доктору історичних наук, професору Олегу Рафальському, який виступив з вітальним словом і дав науковий коментар щодо подій доби УНР.

Ашот Дадікоєвич вручив почесні відзнаки РНСУ учасникам зібрання, а директор Департаменту у справах релігій та національностей міністерства культури України Андрій Юраш вручив державні нагороди від Мінкульту.

 

За матеріалами http://www.radaspilnot.org.ua

 
Ближайшие мероприятия общины: