Киевская Армянская Община 2009-2012

У Києві пройшов етнофестиваль "Всі ми діти твої, Україно!". Відео.

Форум національних спільнот та Всеукраїнський фестиваль "Всі ми діти твої, Україно!", що пройшли 18 грудня в Національній опері, покликані продемонструвати згуртованість поліетнічної держави. На цьому наголосив під час урочистого відкриття Ашот Аванесян - голова Ради національних спільнот України, яка разом з Міністерством культури проводить ці заходи, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Сьогодні ми говоримо, що ми - разом, і всі ми - єдина українська нація, хоч різного національного походження. Ми чітко усвідомлюємо, що без цієї єдності нову, європейську Україну не побудуємо. І такі заходи, як нинішні, сприяють нашому згуртуванню, дають можливість продемонструвати культуру різних етносів”, - сказав Аванесян. 



Він нагадав, Рада національних спільнот - це більше 350 організацій, що об'єднують 67 національностей. А загалом 22,5% населення України складають народи різних національностей, такі підсумкові заходи національних спільнот проводяться раз на 5 років.


За словами першого заступника міністра культури Світлани Фоменко, такі події, як сьогодні, є стверджувальними для нашої єдності, для розмаїття, щоб показати, наскільки ми сильніші разом. Ми живемо в дуже важкі часи, часи зовнішніх втручань, коли дехто з наших сусідів хоче вирішувати нашу долю, говорить нам, якою має стати Україна, міркує, чи є в ній толерантність, чи є розмаїття. Тільки разом, тільки об’єднавшись, ми зможемо подолати ті перешкоди, які ми і наша держава маємо сьогодні”, - наголосила Фоменко. Вона запевнила, що Міністерство культури і надалі буде активно підтримувати подібні заходи.

У заходах взяли участь представники державного управління та керівники національно-культурних громад України, а також майстри мистецтв, художні колективи і солісти етнічних спільнот України. 











За матеріалами https://www.ukrinform.ua

фотографії Самвела Азізяна

 
Ближайшие мероприятия общины: