Киевская Армянская Община 2009-2012

Збірна команда України взяла участь у VI Відкритих молодіжних Дельфійських іграх держав-учасниць СНД, які відбулися в м. Єреван

 

 

З 26 червня по 2 липня в м. Єреван (Вірменія) відбулися VI Відкриті молодіжні Дельфійські ігри держав-учасниць СНД. Участь в заході взяли понад 600 учасників з 17 країн. Змагання проходили у 17 номінаціях народного, класичного і сучасного мистецтва: фортепіано, скрипка, саксофон, академічний спів, народний спів, естрадний спів, народний танець, академічний танець, цирк на сцені, фотографія, образотворче мистецтво (живопис, графіка), веб-дизайн, пантоміма, тележурналістика, мода, діджей, акторське мистецтво, народні художні промисли, народні інструменти.

Ц
ього року Україну представляла збірна команда у складі 15 чоловік за підтримки Міністерства культури і туризму та Українського Дельфійського Комітету. Також, у складі міжнародного журі від України були представлені Олександр Злотник, народний артист України, професор, ректор Київського інституту музики ім. Р.Глієра та Надія Стародуб, заслужений працівник культури України, керівник народного цирку «Парад надій» (м. Ялта).

Українська збірна команда здобула:

• золоту медаль (Аліна Башкіна, естрадний спів молодша група),

• бронзову медаль (Тетяна Бєлова, цирк на сцені молодша група),

• два дипломи (Наталя Білоцерківська, академічний спів та Анастасія Купріяшенко і Агата Денисова, цирк на сцені старша група).


Заступник Міністра культури і туризму України Тимофій Кохан привітав переможців і учасників VI Відкритих молодіжних Дельфійських ігор держав-учасниць СНД.




Довідка.

Офіційною датою і місцем народження Ігор вважається 582 рік до н.е., стародавня Греція, де найбільш відомими були Олімпійські ігри та Дельфійські (перші – в області фізичної культури, другі – в мистецькій сфері). Обидва види ігор багато в чому були рівними: під час їх проведення однаково припинялися війни, однаковою була процедура нагородження переможців тощо.

Понад 1600 років тому Дельфійські ігри були заборонені і відродилися лише на початку XX століття: з 1927 по 1930 рік у Греції проводився Дельфійський фестиваль.

Нова ера Дельфійських ігор почалася у 2000 році, коли за участю 27 країн у Москві Національною Дельфійською радою Росії були проведені I Всесвітні Дельфійські ігри сучасності. На сьогоднішній день у міжнародному дельфійському русі беруть участь 63 країни. Головною організацією є Міжнародний Дельфійський комітет зі штаб-квартирою у Москві.

Прес-служба Міністерства культури і туризму України

 
Ближайшие мероприятия общины: